Ob zaključku srednje šole ni pomembno samo spričevalo in število točk na maturi. Za vstop v odraslo odobje je pomemben tudi svečani ples. Del tega dogodka pa so vsekakor tudi maturantske obleke, ki predstavljajo velik del stila in osebnosti mladih deklet. Če tudi ti iščeš, pa še vedno nisi našla svoje popolne maturantske obleke, ne smeš obupati. Tukaj je nekaj napotkov s katerimi se boš lažje odločila za svojo popolno obleko.

Kratke maturantske obleke

Če si manjše postave so zate zagotovo najbolj prminerne krajše maturanstske obleke, saj z njimi lahko optično podaljšaš svoje noge. pazi pa, da obleka ne bo prekratka, saj tako ne bo izgledala dovolj svečano.

Zavedati se moraš tudi tega, da kratke maturantske obleke niso primerne samo za suha dekleta. Tudi če si močnejše postave lahko oblečeš eno izmed teh oblek, saj je na voljo veliko različnih krojev in stilov. Poišči takšno obleko, v kateri se boš počutila dobro.

Dolge maturantske obleke

Zagotovo je resnično dejstvo, da dolge maturantske obleke izgledajo zelo svečano. Če si se odločila za eno izmed takšnih oblek bodi pozorna na določene reči. Dolge maturantske obleke ponavadi niso najbolj primerne za dekleta nižje postave, saj jih dolga krila navidez še pomanjšajo. Vsekakor pa se najdejo tudi kroji, ki so primerni tudi za takšne postave.

Dolge maturantske obleke lahko najdemo v vseh barvah, toda če želiš izgledati mladostno, se raje odloči za svetlejše in bolj živahne barve, saj te poudarjajo mladost in radoživost.