Znanje jezikov je danes izrednega pomena, tako v zasebnem kot tudi poslovnem pogledu. Danes velja rek: ˝Več znaš, več veljaš˝. Vsakdo se lahko odloči za pridobitev novega znanja na tečaju italijanskega jezika, kjer dobite poleg novega znanja tudi prijatelje. V kolikor pa bi se radi jezika naučili hitreje pa vam je na voljo superlearning tečaj italijanščine. Prednost te metode je predvsem v tem, da se jezika učite z poslušanjem in sicer v alfa stanju. Kar pomeni, da vsebino osvojite tudi do 4x hitreje kot pri klasičnih metodah , ki jih sicer ponuja tečaj italijanščine. S poslušanjem v alfa stanju boste mnogo hitreje osvojili nove besede in jih tudi hitreje začeli uporabljati. Metoda je popolnoma naravna saj posnema učenje materinega jezika, ki se ga učimo tudi s poslušanjem, kar pomeni, da je to najbolj naravna oblika učenja na sploh.

Ko se odločite za tečaj italijanščine po metodi superlearning, si je potrebno vzeti čas in jezik poslušati vsaj 4 šolske ure dnevno. Na takšen način boste prišli tudi do najbolj optimalnih rezultatov, ki jih ponuja metoda. Ko se odločite za katerikoli jezikovni tečaj po tej metodi, vas bodo v jezikovni predhodno testirali na želenem področju jezika od A1 do C2, kot veleva evropski kriterij, ki preverja tako razumevanje, kot tudi pisanje, branje in govorjenje. Na podlagi ocene znanja pa se tečaj tečaj italijanščine ali katerega koli drugega jezika prilagodi vašemu predznanju. Na podlagi te ocene lahko tudi izpolnite določeno stopnjo znanja ter jo kasneje nadgradite s pomočjo naslednje stopnje tečaja.

Če primerjamo metodo superlearning z klasičnim načinom učenja, kaj kmalu ugotovite, de znanje hitreje osvojite na ta način. Tudi raba jezika v praksi je hitrejša in boljša. V kolikor se zanimate za tečaj italijanščine, vam predlagamo, da si poiščete vse informacije o prednostih in slabostih določene izbire. Predvsem pa se odločite za novo znanje, ki vam lahko odpre marsikatera vrata, ali pa vas popelje na pot dogodivščin.