Večkrat imamo ženske težavo (včasih seveda tudi moški), kam k frizerju in kako urediti svojo frizuro, da ne bomo preveč vpadljive, da bomo ravno prav elegantne, da bo odtenek las ne preveč vpadljiv, pa vendar nekaj posebnega. Frizure niso hec.
Frizer mora biti naš partner, naš svetovalec, naš stilist. On je tisti, ki mora predlagati, kaj je primernejše, kaj je modernejše in kaj sovpada s prihajajočim dogodkom. Če tega ne dobite, iščite naprej.

Dandanes je v naši lepi deželi ogromno frizerskih salonov, ki nam ponujajo možnost striženja in barvanja, možnost izdelave lepe frizure.. Tudi Dolenjska ne izstopa. Glede na pogovore s svojimi prijateljicami, kolegicami in poslovnimi partnerji pa lahko zatrdim, da je le malo takšnih, kjer te osebe dobijo, kar si zares želijo. Nasvet, prijaznost, profesionalnost,… in na koncu lepe frizure. To je tisto, kar ženske danes pričakujemo od svojih frizerjev. Ne le prenašanje »vaških čenč« in razpravljanje o vremenu.

Sama že vrsto let obiskujem znan frizerski salon v Novem mestu, kjer zares dobim tisto, kar pričakujem in želim. Ker imam večkrat pomembne službene sestanke, je prav, da se moja frizura včasih tudi spremeni. Trudim se, da prihajam vedno malo drugačna, tudi v barvah oblačil in načinu oblačenja. Tako sem večkrat pohvaljena, kar pa pozitivno vpliva nato tudi na moje predloge in odločitve.
V »mojem« frizerskem salonu se vedno pogovorim o mojih željah, nato mi predlaga frizerka svoje ideje, tehnik svoje ideje, včasih še celo kozmetičarka pripomni svoje. Tako skupaj pridemo do konsenza, ki vedno izpade odlično.
Poleg dobrega nasveta je pomembna primerna tehnika striženja – ja ni vsak frizer, ki zna prijeti škarje in odstriči nekaj las. Pravi frizerji se redno izobražujejo, nadgrajujejo svoje znanje in redno spremljajo nove modne smernice. Nekje sem celo prebrala, da imajo v povprečju nadpovprečni IQ, s čimer se verjetno tudi marsikdo ne bi strinjal. Tudi barvanje las ni enostavno. Vedno znova in znova prihajajo nove tehnike barvanja las, barve so vedno manj škodljive, nekatere celo povsem naravne. Razni pripomočki za vzdrževanje lepih in zdravih las so na voljo že v vsaki trgovini – sama se odločim za tisto, kar dobim pri svoji frizerki. Mogoče je za odtenek dražje, vendar lahko zagotovim, da je rezultat viden. Lasje so lepi, zdravi, sijoči, polni.

Vedite torej, da lahko zahtevate in lahko tudi dobite od svojega frizerja ali frizerke veliko in še več, pustite se razvajati in naj bodo vaše frizure različne, drugačne in posebne.