Sigurno ste že kdaj čutili bolečine v trebuhu. Klikni tukaj in si preberite kaj vam pomaga, zakaj pride do težav in še kar nekaj koristnih informacij boste zvedeli. Ko čutimo bolečine nekje v trebuhu ni nujno, da nas boli trebuh. V trebušni votlini imamo kar nekaj organov, ki so lahko vzrok za našo bolečino. Ampak o tem malo kasneje. Navadno si pomagamo sami oziroma bolečina kar sama izgine. Vedno pomislimo na prehrano. Ko nas dalj časa boli v trebušni votlini pa je dobro obiskati zdravnika, da vidi kaj je narobe.

Bolečine v trebuhu so lahko različne. Pravimo, da so tope krčevite ali celo ostre. Kot sem že omenila imamo kar nekaj organov, ki so lahko povezani s to bolečino. Lahko je želodec, trebuh, jetra, žolčnik, tanko ali debelo črevo, ledvice, vranica prav tako trebušna slinavka ali nadledvična žleza. Res je, da vsi najprej pomislimo na trebuh oziroma želodec in tako ostane. Vsi kateri obiščejo zdravnika vedo, da je narobe kje drugje. Ni nujno, da za vsako bolečino gremo k zdravniku. Lahko je, da smo pojedli kaj takega, seveda ni pa nujno. Lahko si pomagamo z mazilom Smrekovit, ki je zelo priporočljiv za razne težave.

bolečine v trebuhu

Bolečine v trebuhu se lahko pojavijo tudi pogosto. Ampak to je znak, da nekaj ni v redu in je dobro obiskati zdravnika. On bo naredil ultrazvok vaše trebušne votline in takoj videl, kje je težava. Trebuh je lahko od sramnega predela in vse do prsnega koša. Res pa je, da nam trebuh hitro pokaže znake, ko nekaj ni v redu, ko mu nekaj ne ustreza. Lahko nas iznenada začne boleti, mogoče je ta bolečina res ostra. Takrat takoj stopite k zdravniku. Ko vemo, da smo nekaj takega pojedli pa bodo bolečine tudi minile same od sebe. Sami presodite kdaj lahko si sami pomagate kdaj pa k zdravniku.