Svet mode je ponovno zašel v 70. leta prejšnjega stoletja, z nekaterimi minimalnimi posodobitvami, naravne barve in materiali (odtenki so povzeti iz narave, iz okolja v katerem živimo).

To so predvsem zemeljski odtenki, rumeni, oranžni, zeleni, modri, peščeni, zlati. Vmes je tudi bordo rdeča, ki je dodana rjavemu odtenku (kostanj).

  • Na obleki so  minimalno dodani živahni potiski, ki poživijo celoto umirjena ga stila.
  • Dodatki so izraziti v pasovih in v nakitu (samo  kos nakita,ali manjša usnjena torbica.
  • Obutev je izražena v debelih podplatih,močno izrazitih debelih petah,vse ostalo je izraženo v minimalizmu in čistih linijah.
  • V stiku z nami so in bodo naravni materiali (lan, bombaž, volna in usnje).

Na laseh bo opaziti čiste linije, frizure z jasnim sporočilom, ki na ženski poudari strogo eleganco, na drugi strani pa ponovno valovi, ki žensko naredijo sproščeno in  vizualno romantično.

Ličenje bo najbolj poudarjeno na ustih, ali samo oči, vse ostalo pa je bolj kot ne simbolično.

Modni trendi 2016

Modni trendi 2017

Pri mladostnikih so frizure z zabritimi stranskimi deli. Daljši lasje na vrhu, je možno urediti na različne načine, kjer je potrebno uporabiti domišljijo. To vrsto frizure je nepogrešljivo poudariti z divje živahnimi toni (živo rumena, modra, zelena, roza, divje rdeča in oranžna).

To pri mladostnikih izraža močno samozavest in pogum.

Najlepši kontrast teh ekstremnih tonov je na svetlo blond osnovi videti naravnost čudovito.

Vedno aktualna PAŽ FRIZURA je osvežena z močno asimetrijo. To lahko poudarimo z rahlimi valovi pri končni frizuri, lahko pa ostane raven las s čisto linijo.

KRATKE FRIZURE so osvežene tudi z mehkobo na stranskem delu, da naredijo žensko v elegantni obleki še bolj ženstveno in pride do izraza tudi njena rahločutnost.

DOLGOLASE FRIZURE zahtevajo valove iz 70.let ali debelejše kodre. Za piko na I, rada kot frizer naredim fru fru, ki mi naredi dolge lase še bolj zanimive.

V vse te različne frizure se rada poigravam z barvami, saj skorajda nikoli ne uporabim samo enega odtenka. Praviloma vedno dodam tudi pramene, ki jih na daleč ni možno razpoznati, igrajo pa veliko vlogo v celotni stukturi barve.

Trend moških frizur je močno zabritje ob straneh z natančnim prehodom v daljši del frizure. Temelj frizure je ponovno zgornji del, z izrazitim volumnom začesanim nazaj, spetim v čop, ali pa natančno počesanim na stran z močnim utrjevanjem las.

Brivci imajo močno vlogo pri moških frizurah, kjer želijo prikazati brado in brke kot del moške frizure.

Brivnice torej ponovno odpirajo svoja vrata, kar me je pozitivno razveselilo, ker sem tudi sama mnenja, da je to del urejenosti v moškem svetu. Ponuja se obsežna oblika brivskega protokola, kjer je vključeno celotno razvajanje brade in obraza. Miljenje brade, masaža obraza, britje s nožkom, dezinfekcija po  britju, pomiritev kože z vodicami za britje… Precej obsežna je ponudba proizvodov za domačo uporabo, pri urejanju brkov in brade doma. Med temi proizvodi najdemo razne voske za oblikovanje, kreme za lepši videz brkov, utrjevalce, glavnike za česanje brade …

TREND TETOVAŽ, različne poslikave po telesu… Vse to ni samo moda, narediti tetovažo namreč pomeni, da nam le-ta ostane za celo življenje, zato naj bodo zamisli o tem, kakšno tetovažo si želimo, zelo jasne pred začetkom tetoviranja.

Napredek poslikav se opaža v tem, da so v tetovaže dodani različni odtenki barv, kot so bela, črna, rdeča, modra, zelena… Poslikava je umetnostno napredovala in pravi tetovator (teh je malo) na telesu prikaže poslikavo, ki ima svoje sporočilo. Bodite previdni komu zaupate svoje telo. Poti za nazaj namreč ni.

Imela sem priložnost spoznati  tetovatorja, ki me je s svojo strokovnostjo prepričal in naredil izvrstno delo.

Tetovaže so nekoč v različnih državah in kulturah imele zelo močno sporočilo v znak ljubezni, zvestobe, verskega prepričanja, bile so tudi nekakšni simboli vojne in poguma, služile pa so tudi kot prikaz vrednot in pripadnosti,….

tetovaže

Od tistih časov do danes je umetnost tetovaž zelo napredovala, kar se odraža tudi v vse bolj kvalitetnih izdelkih.

Hvala, da ste nas brali…